Na krev

Info, jak dostat nejlepší zvuk.

Na krev

Příspěvekod alonzo » 30 říj 2009 21:00

Porad tady ctu,utahnout blany u virblu na krev.Kolik je na krev? :D
Me to pripada,ze rezonancku bych mohl dotahovat skoro porad a sla by.Nebude pak zkurvena?
Mam Rezo Ambassador Hazy a hraci Ambassador Coated.Hlinikovej F.F.S..Takze obe na krev? :D
alonzo
Nováček

Re: Na krev

Příspěvekod Slowmeda » 30 říj 2009 21:41

alonzo píše:Porad tady ctu,utahnout blany u virblu na krev.Kolik je na krev? :D
Me to pripada,ze rezonancku bych mohl dotahovat skoro porad a sla by.Nebude pak zkurvena?
Mam Rezo Ambassador Hazy a hraci Ambassador Coated.Hlinikovej F.F.S..Takze obe na krev? :D

tu spodní na krev. Já beru na krev tolik že když otačíš tím klíčem a už máš pocit že rupne, nebo to jde tak ztuha, že je to divný tak to je ono. Horní rozhodně ne, bubínek by se v tomhle stadiu už asi uzavřel a ztratil potenciál, tu spodní jo, tu rvi, aby byla jak sklo (vydrží hodně ale taky se dá zkurvit) . Zvuk nebude tlustej zato bude víc křehkej citlivější a s vyšším tónem. Ono to chce vždy všechny šrouby max o 1/8 otáčky a poslechnout a dokola dokud si nebudeš myslet že je to ono. Nejlíp aby ti to někdo ukázal. tenhle typ ladění mám ověřenej u všech bubínků a v neposlední řadě mi ho doporučil i Tomáš Konůpka a Martin Vajgl, které považuji za PÁNY ladiče. :mrgreen:
Slowmeda
Správce

Obrázky: 10

Příspěvekod Drumman » 30 říj 2009 23:29

Slowmeda ma pravdu :wink: na krev pocitam to ze to jde uz fakt z tuha tim klicem a dokud jsem mel amatky tak jsem nevedel co je to klic :twisted: Kombinacky 4ewer :lol: ne na kopaku jsem mel uz normal dnesni srouby ale rezonacku mam natahlou fakt hodne :wink: a pak si ladis hraci jestli chces nizsi nebo vyzsi ton :wink:
Drumman
Řečník Sféry

Obrázky: 18

Příspěvekod Vojta Horák » 31 říj 2009 16:45

To znamená utáhnout to tak, až si při dalším utrhování rozedřeš prsty na krev :)
Vojta Horák
Tuplovaný řečník Sféry

Obrázky: 0

Příspěvekod DUMP » 31 říj 2009 17:43

Utahování spodní blány na krev je taky dobrej žrout peněz. Já musim v tomhle případě dotahovat blánu vždycky tak po dvou tejdnech, a tak po dvou měsících už je ráfek jenom lehce nad úrovní hrany. Už tak po měsíci mívám pocit, že je rezonančka mrtvá a chce to novou. Možná bych měl pro tenhle způsob lazení vybrat tlustší rezonančku.
DUMP
Tuplovaný řečník Sféry

Obrázky: 4

Příspěvekod Janďos » 20 črc 2010 16:20

Je to sice trochu mimo téma, ale budiž, na tomto se taky pozná kvalita blány, protože převozky co sem měl na snaru první čtvrtrok, nevydržely nic, teda aspoň ta rezonančka, ta mě rupla ve stádiu, kdy ta Remo Diplomat co mám teď ještě není ani pořádně naplá :-D Nedávno sem si k ní obědnal taky horní sadu, Remo Pinstripky na tomy a kotel, a Emperor X na snare.. je to zajímavé mít tak tenkou blánu ze spoda a dvouvrstvou s terčíkem nahoře, ale zvuk je solidní ( v mezích toho začátečnického snare bubínku ) :-)
Janďos
Nováček

Příspěvekod kundulin » 20 črc 2010 17:05

Janďos píše: a Emperor X na snare.. :-)

To si dobrej to bych si nedovolil, já bych na virbl nedal ani klasa Emperoroku natožpak Emperoror X....
Slyšel jsem že tuhle blánu můžu dát jenom na virbl od 10 tis. a vejš a něco na tom opravdu bude :wink:
kundulin
Pokročilý diskutér Sféry

Příspěvekod Janďos » 20 črc 2010 20:00

Tak jako já bych si ji taky nekupoval, ale byla v sadě u těch Pinstripek zadarmo, ono se sice říká zadarmo, ale to bylo opravdu, propočítával sem to, a ony i ty pinstripky samotné by po jedné vyšly dráž :-D, no tak sem ji tam fláknul :-D tady je ta sada - http://kytary.cz/remo-re-pp0680-ps-pins ... /HN093607/ jsem začátečník, hraju na to půl roku... ale ta změna zvuku je patrná i na tych mojich Dynamicoch :-)
Janďos
Nováček

Příspěvekod Mahoni » 20 črc 2010 20:37

Hej čus :)
sem kdysi měl Emperor X na svojém Pearl Forum snaru ( což je v podstatě taky docela low end : ) a musím říct, že to po nazvučení na akcích nehrálo vůbec marně... Jako na sucho to chytalo dost zlé přezvuky na okrajích bubínku, ale říkám ... jak se tam hodil mic tak to bylo dost hutné...
Mahoni
Nováček

Obrázky: 7

Příspěvekod Janďos » 20 črc 2010 21:08

Mahoni píše:Hej čus :)
sem kdysi měl Emperor X na svojém Pearl Forum snaru ( což je v podstatě taky docela low end : ) a musím říct, že to po nazvučení na akcích nehrálo vůbec marně... Jako na sucho to chytalo dost zlé přezvuky na okrajích bubínku, ale říkám ... jak se tam hodil mic tak to bylo dost hutné...

Ano přesně tak, zkusil sem si nazvučit jen ten snare ( mám doma jen jeden mikrák a slabé 80 W repra u kompu, ale nahrání toho zvuku šlo ) a znělo to zajímavě :-) hutný líbivý zvuk, ale říkám, v mezích bubnu :-)
Janďos
Nováček

Zpět na Ladění