Sluchátkový zesilovač /předzesilovač/ k metronomu

Mikráky, sluchátka, metronomy, ladičky ....

Sluchátkový zesilovač /předzesilovač/ k metronomu

Příspěvekod onkelwolf » 16 úno 2010 21:31

Ahoj, zdravím přítomné drummery! Prosím o nějaký nějaký tip, či radu - sháním sluchátkový zesilovač /předzesilovač/ MALÝCH rozměrů k metronomu. Objednal jsem si malý zesík Behringer HA 400 na kytary.cz, ale po předchozí dohodě jsem ho vrátil - pro kytary a klávesy na cvičení v poho, ale jak dám klik z metronomu - je tam asi nějaká vnitřní přepěťová ochrana + ostrý signál z metronomu - nevydá to hlásku. Používám metronom Boss DB 30 DR. BEAT. Tahám ssebou na kšefty klasický audio zesík Sony, ten je ok, ale vypadá to strašidelně - je to přece jen velká kráva...
Předem moc díky za info.
onkelwolf
Nováček

Re: Sluchátkový zesilovač /předzesilovač/ k metronomu

Příspěvekod NPG » 16 úno 2010 21:50

Se zesilovačem ti neporadím, ale co k tomu používáš za sluchátka ???
Jám mám ten samej metr a mám k tomu sennheisery CX300 - pecky co dobře utluměj okolí a klik slyším celkem dobře.
NPG
Pokročilý

Obrázky: 0

Příspěvekod onkelwolf » 17 úno 2010 17:31

Používám uzavřená sluchátka Phillips. Přesný typ z hlavy nevím, ale sedí dobře na hlavě, bez ruchu z okolí. Tam by problém být neměl. Ten audio zesík co ssebou tahám je v pohodě, ale je to velká bedna, hledám proto něco menšího.
onkelwolf
Nováček

Příspěvekod Hugo Bos » 17 úno 2010 17:40

Dá se použít kombíčko,pokud máte ve zkušebně. Vstup metr, výstup sluchátka...Nehraje to ven a zesiluje to...
Hugo Bos
Tuplovaný řečník Sféry

Obrázky: 2

Příspěvekod onkelwolf » 17 úno 2010 21:06

Jasně to by nebyl problém - na zkušebně nic neřeším - tam používám výše zmíněný audio zesík. Jde mi o hraní venku - něco malého na zesílení zvuku společně s metronomem, abych ssebou netahal "ústřednu". Jinak ten Behringher HA 400, co jsem vracel na kytary.cz je v pohodě - co se týká kytar, kláves... - velmi dobrý poměr výkon/cena - ale jak tam dám ostrý klik/signál z metronomu - "zavře se", tudíž neplní mnou požadovanou funkci na zesílení hlasitosti kliku..
onkelwolf
Nováček

Příspěvekod Hugo Bos » 18 úno 2010 01:28

Aha aha.... já měl takový malý hand-made, ale ten prozměnu šuměl...Možná by se dalo z nějakého maličkého kombíčka zesilovač vypreparovat...
Jde tedy jenom o to sehnat co nejmenší sesilovač esi to dobře chňápu...
Hugo Bos
Tuplovaný řečník Sféry

Obrázky: 2

Příspěvekod Sam Jr. » 18 úno 2010 10:42

vyzkoušel bych jiný sluchátka s menší impedancí - ty budou hrát hlasitěji. nevěřím, že by to ten metronom neutáhl, mám Boss BD66 (prehistorický model) a s "mušlema" Tesla (používám jen na cvičení) nedávám nikdy volume víc než na 1/3.

před pořízením tohodle metronomu sem taky sháněl něco na zesílení jakýhosi Seika, a na trhu byly jen hi-endové/hi-fi sluchátkový zesilovače za spousty tisíc a pak stavebnice za pár stovek, po nějaké době sem koupil už od někoho smontovanou stavebnici a nějak to fungovalo, ale nakonec sem stejně pořídil pořádný metronom, :D
Sam Jr.
Správce

Obrázky: 12

Příspěvekod Drumman » 18 úno 2010 16:10

Nebo muzes zkusit z nejakych starych bedynek k pc krery maji vystup na sluchatka vytahnout ten zesilovac hodit ho do nejake krabicky a pres to si to zesilovat vetsinou je to tak 7x7 cm takze docela mala krabicka :wink: a vyjde te to na par korun a myslim ze to bude stacit :)
Drumman
Řečník Sféry

Obrázky: 18

Příspěvekod drummer » 14 bře 2010 02:08

Momentálně jsem řešil stejný problém. Kvalitní sluchátkový zesilovač malých rozměrů za rozumné peníze neexistuje.
Vyřešil jsem to tímto: http://www.music-city.cz/soundcraft-not ... -9386.html
S Bossem DB-66 funguje parádně. Je fakt, že ho využiju i jinak (smyčky, nahrávání, playalong apod.)
drummer
Diskutér Sféry

Obrázky: 4

Příspěvekod roman.petersky » 15 bře 2010 09:08

Ahoj, nedávno jsem řešil to samé (častěji než tedy s metronomem hraji s nějakým podkladem v guitar pro, cubase apod.)

Moje řešení:

Mix: 1600,-
http://www.music-city.cz/wharfedale-pro ... -8540.html
Obrázek
Výhodou jsou různé vstupy, více vstupů asi nikdy nebudete ani najednou potřebovat, malá velikost, cena. Nevýhodou je hodně velký šum z master output (nepoužitelný), ALE kupodivu ze sluchátkového výstupu je to v pohodě, takže to neva. Taky to má trochu blbý trafo.

Sluchátka: 2200,- + 200,- prodlužka
http://www.music-city.cz/m-audio-ie-10-9309.html
Obrázek
Zvuk nad očekávání výborný, co můžu srovnat oproti kossím in-earům (měkký konec, cca 600,-) tak je to jiný lvl - a to nejen tedy kvalitou zvuku, ale hlavně taky líp a rovnoměrněji ztlumí hluk kolem (koss to ořežou podobně jako traktoráče:), ale VELKÁ nevýhoda - řekl bych na facku - strašně krátký kabel. Kabel prostě vyjde tak, že je to dobrý tak zapojit mp3/mobil a do kapsy a i to někdy je problém, že to tahá. Proto si rovnou pořiďte prodlužku (v music-city ji několikrát neměli). Jinak jsou k tomu různý tvary a velikosti konců do uší.

Cena celkem: 4000,-
roman.petersky
Nováček

Obrázky: 0

Příspěvekod mates » 10 čer 2010 19:54

moje reseni za 300,- vypada nasledovne viz obrazek.
Dva potiky na vstupu jsou nahrazeny jednim stereo potenciometrem s logaritmickym prubehem. (staci 10K)
vystup ty dva repro viz. schema jsou samozrejme vystupem do 3,5 mm female konektoru Jack.

Ja si to jeste vylepsil vypinacem ON/OFF - coz je nutny jelikoz obvod stale bezi takze by doslo k vybiti baterky.
a jeste jsem si tam dal prepinac na Mono/stereo kdyby nahodou neco bylo v monu tak aby se mi to sloucilo do obou sluchadel.
Přílohy
mates
Správce

Obrázky: 12

Příspěvekod sejc » 01 srp 2010 11:47

Drumman píše:Nebo muzes zkusit z nejakych starych bedynek k pc krery maji vystup na sluchatka vytahnout ten zesilovac hodit ho do nejake krabicky a pres to si to zesilovat vetsinou je to tak 7x7 cm takze docela mala krabicka :wink: a vyjde te to na par korun a myslim ze to bude stacit :)

Presne takhle jsem dlouhou dobu fungoval, a ani k tomu nebylo poreba mit repraky s vystupem na sluchatka. Nevyhoda byla, nutnost zapojeni do elektriky...

Jinak, princip je prostej - uvnitr bedynky jsou 2 dratky, ktery vedou do reproduktoru. Ty vypreparujes a nasadis na ne jack, a je hotovo.
sejc
Pokročilý

Obrázky: 5

Zpět na Elektronika