Prosím pomoc - Alesis DM 10 Studio VS. Medeli DD 508

aneb co ti klucí šikmoocí dokázali do těch krabiček nacpat .......... Nejen na akustiku se hraje ...

Prosím pomoc - Alesis DM 10 Studio VS. Medeli DD 508

Příspěvekod jirka87 » 30 črc 2010 21:08

Zdravím všechny,

potřebuji a velice bych ocenil radu někoho kdo má zkušenost s elektronickými bicími. Prodal jsem svou akustickou sestavu a můj rozpočet čítá když moc, tak 25 000. Nechci se vzdát velkého setu a proto volím tyto 2 varianty.

První varianta jsou Alesis DM 10 Studio, které se zrovna teď u nás v ČR už nějak nedají sehnat a mám je přislíbené z Německa od jednoho českého zastoupení.(ovšem opravdu malý obchodník a to mi taky nahání hrůzu)
Tady je odkaz : http://kytary.cz/alesis-dm-10-studio/HN109904/
Ten modul mi přijde o mnoho lepší než třeba u Yamahy DTX4, vypadá hodně profi a Alesis modulátory, syntetyzátory atd fakt umí.
Bicí mají "reálné" blány, modul super a rampa vypadá, že má rezervy (ta na Medeli je lépe řešená zakončením svislou trubkou dolů k zemi, kdyžto Alesis má "šibenice"). To se mi líbí. Ale bojím se případných závad (špatná dostupnost s sebou nese hrozné riziko, že když se něco posere, tak to prostě neseženu jako náhradní díl) a vůbec nevím a to je hlavní - CO TY REÁLNÉ BLÁNY VYDRŽÍ????? Co když to probiju...? Dá se to pak vyměnit za normal blánu z akustických s tím, že je utlumím (bydlím v bytě, proto ta volba na el. bicí)

Fakt se mi líbí..

A pak je tu druhá (levnější) volba na obyč el. bicí s normálními plast. tomy a vším okolo a asi ne tolik dobrým modulem a to jsou Medeli dd 508 :
http://kytary.cz/medeli-dd508/HN105669/
Jenže tyhle má v republice kde kdo a mám jistotu, že případné reklamace a tak budou OK a náhradních dílů je dost. Akorát si nejsem jistý co ten modul umí..

Nejhorší totiž je, že před nedávnem nebylo ty Alesisy problém sehnat, jenže teď po 3 měsících, kdy už ty prachy mám, mi je dokáže sehnat jen jeden člověk v republice o kterém vím a ani muziker.cz, kytary.cz, muzikant.cz apod je prostě nedokážou sehnat :-(

Zkrátka mi poraďte jestli by jste oželeli kvalitnější bicí (v už myslím si profi provedení) a zvolili střední proud s jistou budoucností co se reklamací týče.
Bojím se, že ty Alesis blány vymlátím a budu slušně řečeno v řiti:-( Hrál jsem jen jednou na Yamahy DTX4 a fakt nemám zkušenost s materiály a provedením blán na elektronických bicích.
Takže prosím zhodnoťte : výdrž materiálů (blána-guma), pokud má někdo osobní zkušenost s obojím, budu úplně nejraději.

A předem upozorňuji fandy Rolandů, že tolik peněz nemám..a ani nechci...

Předem hrozně moc děkuji, moc by jste mi ulehčili situaci a pomohli v rozhodování
jirka87
Nováček

Re: Prosím pomoc - Alesis DM 10 Studio VS. Medeli DD 508

Příspěvekod Tomcek666 » 16 srp 2010 13:48

No jednak el. bici Alesis stejne vyrabi Medeli a vetsinu sestav maji uplne stejnou jen s jinym napisem :D A druhak pady muzes menit dle libosti...klidne tam nacpat pady od Rolandu nebo Medeli ci uplne nekoho jineho. Funguje to, taky mam na Medeli DD506 mix od Medeli, Alesis a Rolandu a slape to. A to co obsahuje serie DM 10 normalne koupis zvlast po kusech. Tedy ne zrovna na kytary.cz, ale na dalsich eshopech bezne a skladem. Jinak vic se mi libi sestava DM 10 s tema kovovejma cinelama
http://kytary.cz/alesis-dm-10-pro/HN109906/
Obsahuje teda min padu, ale ty si muzes dokupovat postupne, ten modul ma docela dost vstupu navic.
Medeli DD506/508 nebrat... ta guma to je hruza!!! A ten zvuk co z toho leze taky. Ja uz pomalu sve DD506 prestavuji na TD-20X radu od Rolandu ;)
A blany skutecne muzes menit i na tech Alesis..teda ne oficialne, ale na youtube najdes plno navodu jak na to.
Tomcek666
Nováček

Příspěvekod pete77 » 16 srp 2010 17:26

no u těch medeli mě guma nevadí jen na snare ,ale v sobotu mě 2 x zklamali :P
pokaždé se mi na snare vevnitř přetrhne drátek od snímačů asi od těch ůderů i na kopáku se mi to loni stalo
na všech padech to přepájím za silnější a bude klid
jinak Roland je SUPER TO JE JASNÝ!
pete77
Pokročilý diskutér Sféry

Obrázky: 32

Příspěvekod paul » 31 srp 2010 13:11

Tak já jsem si pořídil právě před týdnem Alesis dm 10 studio kit (viz.foto v mé galerce)a po týdnu testování jsem z celou sestavou zatím spokojen.Jako zatím jediný nedostatek beru to že není český manuál.Takže tímto vás žádám,jestli máte někdo český překlad popř.link kde by se dal sehnat..budu za to vděčný.
paul
Nováček

Obrázky: 9

Zpět na Elektronické bicí