potřebuji a velice bych ocenil radu někoho kdo má zkušenost s elektronickými bicími. Prodal jsem svou akustickou sestavu a můj rozpočet čítá když moc, tak 25 000. Nechci se vzdát velkého setu a proto volím tyto 2 varianty.
První varianta jsou Alesis DM 10 Studio, které se zrovna teď u nás v ČR už nějak nedají sehnat a mám je přislíbené z Německa od jednoho českého zastoupení.(ovšem opravdu malý obchodník a to mi taky nahání hrůzu)
Tady je odkaz : http://kytary.cz/alesis-dm-10-studio/HN109904/
Ten modul mi přijde o mnoho lepší než třeba u Yamahy DTX4, vypadá hodně profi a Alesis modulátory, syntetyzátory atd fakt umí.
Bicí mají "reálné" blány, modul super a rampa vypadá, že má rezervy (ta na Medeli je lépe řešená zakončením svislou trubkou dolů k zemi, kdyžto Alesis má "šibenice"). To se mi líbí. Ale bojím se případných závad (špatná dostupnost s sebou nese hrozné riziko, že když se něco posere, tak to prostě neseženu jako náhradní díl) a vůbec nevím a to je hlavní - CO TY REÁLNÉ BLÁNY VYDRŽÍ????? Co když to probiju...? Dá se to pak vyměnit za normal blánu z akustických s tím, že je utlumím (bydlím v bytě, proto ta volba na el. bicí)
Fakt se mi líbí..
A pak je tu druhá (levnější) volba na obyč el. bicí s normálními plast. tomy a vším okolo a asi ne tolik dobrým modulem a to jsou Medeli dd 508 :
http://kytary.cz/medeli-dd508/HN105669/
Jenže tyhle má v republice kde kdo a mám jistotu, že případné reklamace a tak budou OK a náhradních dílů je dost. Akorát si nejsem jistý co ten modul umí..
Nejhorší totiž je, že před nedávnem nebylo ty Alesisy problém sehnat, jenže teď po 3 měsících, kdy už ty prachy mám, mi je dokáže sehnat jen jeden člověk v republice o kterém vím a ani muziker.cz, kytary.cz, muzikant.cz apod je prostě nedokážou sehnat
Zkrátka mi poraďte jestli by jste oželeli kvalitnější bicí (v už myslím si profi provedení) a zvolili střední proud s jistou budoucností co se reklamací týče.
Bojím se, že ty Alesis blány vymlátím a budu slušně řečeno v řiti:-( Hrál jsem jen jednou na Yamahy DTX4 a fakt nemám zkušenost s materiály a provedením blán na elektronických bicích.
Takže prosím zhodnoťte : výdrž materiálů (blána-guma), pokud má někdo osobní zkušenost s obojím, budu úplně nejraději.
A předem upozorňuji fandy Rolandů, že tolik peněz nemám..a ani nechci...
Předem hrozně moc děkuji, moc by jste mi ulehčili situaci a pomohli v rozhodování