Kde hledáte spoluhráče?
-
- Pokročilý diskutér Sféry
- Kontaktovat uživatele:
Kde hledáte spoluhráče?
Mám pocit, že hledám špatně a jsem na špatném místě ve špatný čas. Kam mám přijít a odejít odtamtud se skvělým muzikantem kytaristou a básníkem zpěvákem a frajerem basákem?
Inzeráty? Sorry, ale nefungují.....
Hledat v okolí? Není tu NIKDO, prostě neexistuje, není to muzikant a třeba má rád počítače, je to sice taky člověk, ale na hudební nástroj nehraje ježišmarjá
Začít s nějakým troubou a čekat? ČEKAT? Já nemůžu čekat........ to jsem do teď dělal bezúčelně
Takže kde? Jak jste to udělali vy?
Jak to udělal Emil Frátrik? Jak to udělal Martin Vajgl? Kde visí to lano a kde je ta pomocná ruka?
A neříkejte, že jen v Praze, to bych se vážně dopálil (i když je to taaaaaak krutá a opravdová pravda pravdoucí, ale i tak to neříkejte ano?)
Inzeráty? Sorry, ale nefungují.....
Hledat v okolí? Není tu NIKDO, prostě neexistuje, není to muzikant a třeba má rád počítače, je to sice taky člověk, ale na hudební nástroj nehraje ježišmarjá
Začít s nějakým troubou a čekat? ČEKAT? Já nemůžu čekat........ to jsem do teď dělal bezúčelně
Takže kde? Jak jste to udělali vy?
Jak to udělal Emil Frátrik? Jak to udělal Martin Vajgl? Kde visí to lano a kde je ta pomocná ruka?
A neříkejte, že jen v Praze, to bych se vážně dopálil (i když je to taaaaaak krutá a opravdová pravda pravdoucí, ale i tak to neříkejte ano?)
Re: Kde hledáte spoluhráče?
Já to dělal vždycky na inzerát V okolí jsem nikoho nesehnal. Chce to prostě štěsí ...
těžko říct, kdybych neměl spoluhráče ze základky a gymplu, asi bych nikdy na nic nehrál. vybírám jenom z lidí, který znám, protože chci mít v kapele pohodu, při který se dá něco dělat. ale moje ambice jsou takřka nulový, takže radši budu tolerovat nějaký chyby, než génia, kterej mě bude srát. i když je otázka, jestli třeba to nejlepší nevzniká pod nějakým tlakem.
Jedině v hospodě
-
- Kontaktovat uživatele:
jojo presne tak..... ja si taky vybiram z kamosu co znam....zrovna vcera prijel kamos ( kytarista ) se kterym sem byl na zakladce a ted je se mnou i na stredni.......a uplna pohodicka .... za necely 3 hodiny sme jakš takš zahráli jeden převzatej song......ale zahraliKoubas píše:těžko říct, kdybych neměl spoluhráče ze základky a gymplu, asi bych nikdy na nic nehrál. vybírám jenom z lidí, který znám, protože chci mít v kapele pohodu, při který se dá něco dělat. ale moje ambice jsou takřka nulový, takže radši budu tolerovat nějaký chyby, než génia, kterej mě bude srát. i když je otázka, jestli třeba to nejlepší nevzniká pod nějakým tlakem.
Mám zkušenost, že přes inzeráty to v podstatě nikdy nezafungovalo. Vždy to bylo jen po známosti a na doporučení někoho jiného. Jde jen o to chodit hodně na koncerty, seznamovat se s dalšími muzikanty a časem již má člověk slušnou síť kontaktů. V téměř všech mých kapelách se muzikanti prolínají a pokud mám někam někoho sehnat, sáhnu vždy po člověku, kterého znám a hraji s ním (nebo jsem hrál) jinde. Mimochodem, zrovna moje poslední 3 koncerty Duende ukázaly, že je to všechno mnohem více o lidech než o nějakých notičkách a rychlosti a technice apod.
-
- Tuplovaný řečník Sféry
- Kontaktovat uživatele:
Chce to říct známejm, ať se poptaj známejch a ty zase dalších známejch a otravovat je s tim tak dlouho a často, až to někdo z nich fakt udělá:)
Zas tak jednoznačně bych to neviděl. Třeba Metallica vznikla přes inzerát Chce to prostě štěstí a potkat ty správný lidi. Je jedno jak.
Jo mám úplně ten samej problém...kytaristy a basáka mám ze třídy, ale kde sehnat zpěváka na úrovni? Tak to fakt nemám páru, inzeráty nefungujou...zatím...doufám
...a jak už psal někdo nade mnou, vlastně díky mejm známejm sem taky začal hrát
...a jak už psal někdo nade mnou, vlastně díky mejm známejm sem taky začal hrát
-
- Kontaktovat uživatele:
Inzeráty taky fungujou,ale musí se vozvat víc lidí a pak je z čeho vybírat.V muzikusu jich je docela dost.
- BóĎA
- Tuplovaný řečník Sféry
- Kontaktovat uživatele:
hrál jsem s klukama ze třídy,moc dobrý 2 roky a současná kapela se mi ozvala sama, znal sem jen jejich hudbu, jako lidi sem je neznal, ale sou v pohodě a zapálený, to je to hlavní jinak asi ty kontaky po koncertech jsou nej
Tak jsem byl na zkoušce-konkursu po 16 leté odmlce nehraní rocku. Ozval jsem se na inzerát z Hudebního bazaru. Přitom dotyčná kapela hrála u mne v provozovně s 22 letou historií letos v létě na rock -minifestiválku.... )))) http://www.parketbrehov.czBóĎA píše:hrál jsem s klukama ze třídy,moc dobrý 2 roky a současná kapela se mi ozvala sama, znal sem jen jejich hudbu, jako lidi sem je neznal, ale sou v pohodě a zapálený, to je to hlavní jinak asi ty kontaky po koncertech jsou nej
Konkurs proběhl u rock - metal kapely a byl jsem přijat. Uvidíme, začínám mj. hrát s kytaristou, kterému jsem v r. 1987 -1989 dělal kapelníka v jiné, tehdá hard -rockové formaci. S dalším kytaristou současné formace jsem se potkával, když s námi jezdil jako bedňák v r. 1990 -1994 v black -metalové kapele ...