Stagg - plechy

sasa
Tuplovaný řečník Sféry
Příspěvky: 3061
Registrován: 05 srp 2003 09:40
Bydliště: praha

Stagg - plechy

Příspěvek od sasa »

tak mi po téměř 4 měsících poslali Stagg Myra 10" splash (opravdu děkuji!).
První dojem, když sem ho rozbalil z krabice:
Tak hnusně zpracovanej činel jsem ještě neviděl - díra v klobouku vypadala jak kdyby jí někdo vystříhl křivejma nůžkama, navíc byla ostrá (nerovnost vystřižené díry je ostatně velmi nepříjemná věc - při dlouhodobějším hraní se díra "zšišatí" ještě víc než je - činel se přestane otáčet, a to má za následek údery paličkou stále do stejného místa).

Okraje činelu byly ostré jak prase, rovněž, jak kdyby je někdo vystříhl nějakým tupým nástrojem.
Celkově byl plech lehce vyleštěný, nápisy ohavné, ale to je nepodstatné.

Materiál: středně tenký, ale velmi měkký!!!! tenké plechy obvykle bývají z pružnějšího - tvrdšího materiálu, alespoň se mi to tak zdálo.... Leštění toho plechu bylo na stoprocenet strojové, velmi hrubým, dovolím si tvrdit, že smirkovým papírem a pak přeleštěno pastou a filcem - takový škrábance na novým plechu jsem ještě neviděl!

Ještě jsem si na plechu všimnul několika "štípanců" kladivem přímo na okraji, vždy tak v délce jednoho mm. Nevěnoval jsem tomu pozornost, ostatně moje Alchemy to mají taky, tak jsem si říkal, že je to známka toho, že do toho kdosi mlátil kladivem....

Zvuk:
Relativně v pohodě, trochu se mi to zdálo jakoby to ze splashovosti šlo trochu k číně. Činel měl rychlý atak, krátký dozvuk a dost slabou hlasitost (od 10" splashe bych čekal trochu víc "hřebíků"), kterou podle mě způsoboval ten "měkký plastelínový" materiál, v piano hraní, nehrál skoro vůbec ideálnjí byl úder MF silnější údery neměly nikdy smysl, protože se jeho zvuk rozpliznul do neidentifikovatelnýho čehosi...
Celkově jsem byl se zvukem "spokojený" - ostatně nemohl jsem očekávat zázraky za 7OO,-Kč

A teď to hlavní:
Rozehrál jsem se na bubínek "akcenty, tuzar atd.."
Pak sem si zahrál něco s CD a po jedné písničce sem se jal předělávat Set-up toho splashíku, protože byl zbytečně blízko (v písničce jsem na něj zahrál akorát předražený bez kopáku a to asi v množství 6-ti úderů)
když jsem začal šoupat šibenici uzřel jsem neobvyklý výjev!!!!!
Ten činel byl najednou prasklej!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
v místě, kde byla ta stopa toho pseudo-kladívka se objevila zešikmená puklina asi 4mm!!!!!!!!
Vzetky sem se málem posral! nejdřív jsem si začal nadávat co sem to za prase, že mi v poslendí době praskaj plechy, viz můj radiant - nu dobrá, ale to je crash a vyžaduje trochu jiné zacházení, navíc prasknul v "razítku" fy Istanbul ( skoro uprostřed činelu prasklina obepsala razítko a rozeběhla se dále po létech) a dále pak praskal " po létech" takže zcela evidentně vada materiálu - ostatně když jsem ho přinesl ukázat do akcentu, tak mi řekli, že je škoda, že mi prasknul až po třech letech, protože by nebyl problém ho vyměnit....
Pak jsem se podíval na svoje pazoury a říkám si, že zase takový prase nejsem abych zrasil plech v šesti ranách během 6ti minut neb nejsem arnošt švarcenegrů ani žádnej rambo a už vůbec ne silovej hráč
Takže jsem nakonec zvědavej, jak vysvětlím, že ten plech je prostě sračka a že chci prachy zpátky...
moje rada zní nekupujte tyhlety sračky a už vůbec né na dobírku!!!!!!!! :evil: :evil:
(akorát nevim, proč se tím neřídím já, každopádně vím, že od teď si budu plechy pořizovat jen kvalitní a počkám až bude dostatek peněz, protože nejen že zvuk bude lepší, ale taky životnost bude delší, protože s výběrem činelu si člověk dá mnohem větší pozor, když za něj má zaplatit několik tisíc)

Polymorph
Tuplovaný řečník Sféry
Příspěvky: 2588
Registrován: 22 bře 2004 23:25
Bydliště: Brno

Příspěvek od Polymorph »

ovšem stagg dělá i dražší řady činelů, některý jsem zlehka ozkoušel ve Vídni a tam to navypadalo až tak špatně.

Addabis
Pokročilý
Příspěvky: 78
Registrován: 10 kvě 2004 19:19
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Addabis »

Mam pocit, ze Myra je jedna z "nejdrazsich"...

izual
Pokročilý diskutér Sféry
Příspěvky: 228
Registrován: 09 zář 2004 22:52
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izual »

to all: bohuzel nevim proc ale me proste stagg vyhovuje (pomer cena kvalita), byl jsem na vystave staggu v brne ale bylo to supr. zrovna jsem si tam zkousel zminovanou myru ale zvuk se me moc nelibil, chcu trochu jinej takze jsem si ho nevzal, ale vsechny cinely co tam byly tak znely v pohode (za ty ceny, ty drazsi uz zneli fakt solidne) no a koupil jsem si tam 14" DH medium crash, proste nadhera, supr dlouhej dozvuk nato ze je to 14" a pekne hlasitej takze nemusim vubec mlatit. jinac jsem mejitelem 8" DH medium splashe a zatim drzi uplne spicove, uz ho mam asi 4 mesice, stal 800 a zvuk me vrele prekvapil kdyz jsem ho zkousel. proste nevim nejspis si nevychytal cinel, ale zatim co jsem videl cinely od staggu tak byly dobry, proste to nekupuj na dobirku a vzdicky se na to predtim podivej v obchode. zatim mam s tema cinelama jenom dobre zkusenosti. jestli jses z brna tak se bez podivat do clarina music, vzdy tam ma vystavene staggy, takovej prurez temi radami a muzes se krasne podivat a vyzkouset si je, takze muzu doporucit jenom to si to predtim dobre vyzkouset a prohlednout a az pak neco kupovat, po pripade soudit, pac to ze ti na dobirku prijde posranej cinel se muze stat vsude.

sasa
Tuplovaný řečník Sféry
Příspěvky: 3061
Registrován: 05 srp 2003 09:40
Bydliště: praha

Příspěvek od sasa »

taky bych se na stagg tak nenasral kdyby mi ten šmejd hned neprask´
pokud ti vyhovujou tak to je dobře, každýmu co se mu líbí...
včera jsem byl zase asi dvě hodiny v akcentmuziku a prý byli donuceni zákazníky, i když Marcel k tomu má šílenej odpor, vzít tyto stagy na krám. Taky tam mají kompletní promo-stojan kterej je zaplněnej činelama Staggu - zkoušel jsem je všechny maj tam i tu myru, která je fakt jedna z "nejdražších" a ta měkkost toho materiálu je skoro u všech činelů a zněj prostě divně uplně všechny, neříkám, že blbě to ne, ale zněj divně, prostě jinak...
Když jsem jim říkal, že jsem si koupil činel Stagg a že mi hned prasknul, tak se začli chechtat a řekli, že neví jak jsem si mohl koupit k Alchemy proffesional tenhle činýlek, no udělal jsem tam ze sebe pěkného blbce a dobře mi tak, vyhodil jsem 700 z okna, protože sem byl blbec a nepřemýšlel sem.
Tim rozhodně nechci shazovat zvuk těch plechů, fakt je ten, že splashe za 7OO vočí by takhle dobře hrát neměli, ani ty crashe.
Zato se mi líbil Crash 18" Istanbul Sultan, maj tam dva jeden je takovej chcíplej a ten druhej fakt docela hraje! Jinak tam teda s plechama nemaj nic extra, maj jich tam sice hafo, ale člověk by si tam vybral tak maximálně ride a při troše štěstí dva crashe, ale jinak nevim nevim, měli tam už i lepší výběr na úkor množství..
každopádně mě sere, že už vyprodali všechny ty velký radianty, nemaj tam sabiany AA, a HHX tam maj akorát tu provrtanou evolution, která je teda mimochodem zvukově uplně v prdeli.

izual
Pokročilý diskutér Sféry
Příspěvky: 228
Registrován: 09 zář 2004 22:52
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izual »

tak to tedy nevim, samozrejme ze kazdymu se liby neco jineho.
muzu jen rict ze kdyz mas plechy alchemy profesional tak opravdu nema smysl si kupvat staggy pac mas na lepsi, ale kdyz me proste rozpocat nedovoli jit vejs tak jsem vysoce spokojenej ze ty staggy jsou pac za takovou cenu bych si mozna poridil tak ty solar co mam ted, nebo mozna i sabian B8 anebo paist 302 a to se proste zvukove neda srovnavat, ta DH rada coz je taky jedna z nejdrazsich jestli ne ta nejdrazsi tak ta zni podle me uplne supr, srovnatelne s minimalne strednimy radamy zildjian nebo paiste, ale cenove je asi tak na polovici kdyz ne i min. celkove je tady ta vec docela podobne cele diskuzi o bicich basix. proste nekdo tomu neduveruje protoze je to nove a moc levne, a kdyz se jeste nekomu stane to co tobe tak pak uz tomu nebude duverovat nikdy, to je pochopitelne, ale myslim ze kdyz by sis poslechl ty DH tak ty maji dobrej zvuk a moc mekky me to neprijde, zkus si je nekdy a pak dej vedet co si myslis, docela by me to zajimalo pac chcu postupne menit celou sadu na dh tak by me zajimal i jinej nazor.

sasa
Tuplovaný řečník Sféry
Příspěvky: 3061
Registrován: 05 srp 2003 09:40
Bydliště: praha

Příspěvek od sasa »

tak musím pochválit hochy v drumshop.cz protože se zachovali košér a když jsem jim volal, že mi ten splashík prasknul a popisoval jsem jim ten problém, tak řekli ať ho pošlu, že mi ho vymění, že to nebude problém, tak mám docela radost......
jinak maj v cimburkový nádhernou stoličku od gibraltaru, takovej ten traktor (je čevená, ale to je mi fuk) , fakt pohodlnej a vypadá i bytelně, škoda, že to nemá opěrku :-( po cca dvou hodinách denně za bubnama je to se zádama fakt utrpení...

buff

Příspěvek od buff »

to izual:
ty jsi takový zastánce staggu, nemáš ponětí jaké jsou činely z řady briliant? možná si je budu kupovat. k čemu bys to přirovnal nebo jeký to á zvuk atd. dík

izual
Pokročilý diskutér Sféry
Příspěvky: 228
Registrován: 09 zář 2004 22:52
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izual »

no co ja vim tak rada brilliant jako takova neni. to je akorat brilliant finish, ale to je na vicero radach, nejlepsi je rada DH. ma 8" splash ma takovej kratkej a vyraznej zvuk, presne takovej jakej jsem hledal, pak 14" crash ma na 14" docela dlouhej dozvuk ale v hudbe se to strati, a zni to ulpne v pohode. prirovnal, hmmm moc nevim, protoze jsem moc cinelu nevlastnil ale hraje to neporovnatelne lip nez treba sabian solar nebo paiste 302. jestli jses z brna tak ti je muzu klidne ukazat a sam posoudis jestli se ti libi nebo ne.

sheko

Příspěvek od sheko »

no já si myslím, že stagg má asi nejlepší ride /taky jsou nejdrahší/ a potom hihat a crashe. zkoušel jsem ride myslím DH rock ride a za 4.200 nic lepšího neseženeš. crashe rychle praskají.

broskev
Pokročilý
Příspěvky: 75
Registrován: 07 led 2005 12:09
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od broskev »

no ja sem na huvelu zkousel hihat stagg a reknu vam ze amati kraslice mela hezci zvuk...jednim slovem PLECH a nic vic...
i kdyz pak sem parkrat tuknul do ridu a neznelo to tak strasne...

(rady si fakt nepamatuju) :D

Sam Jr.
Tuplovaný řečník Sféry
Příspěvky: 2301
Registrován: 22 srp 2003 13:46
Bydliště: Brno, Moravská Třebová

Příspěvek od Sam Jr. »

moje dojmy z izualových Staggů - crash a splash DH jsou takový, že činel sice má jiskru - rychle se rození a docela pěkně reaguje na paličku ale ten kovovej dozvuk je fakt humus, zlatý Magic bronze mají mnohen příjemnější zvuk, ale jsou zase tichý a líný.

možná thin modely na tom budou líp

izual
Pokročilý diskutér Sféry
Příspěvky: 228
Registrován: 09 zář 2004 22:52
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izual »

to sam: to jo uz se me taky ty staggy moc nelibi, bude to asi tim ze jsem se neudrzel s valil jsem si poslechnout "poradne" cinely. proste jsem vlitl do obchodu a poslechl si treba aa crash od sabianu nebo alphy nebo dimensions. a rozhodl jsem se ze seru na stagg a pujdu do sabian AAX rady. mamka povali nekdy v pristich mesicich do ameru tak jsem si krasne vyhlidl effects pak. takze budu mit 18 chinu, 10 a 8 splah. plus stojan na splash a to vsechno za pouhich 310 dolacu. takze uplne zlaty.

Psyker
Tuplovaný řečník Sféry
Příspěvky: 1363
Registrován: 09 čer 2004 14:27
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psyker »

Vzhledem k tvemu zamereni se skus podivat z metaloveho hlediska na ruzne modely z rady AA. Ja mam ty Metalx crashe a sem spokojenej. Co sem poslouchal tuhle radu(AA), tak skoro vsechny cinely maj tu vlastnost, ze jejich zvuk pekne prolejza okolnim zvukem. Podivej se na stranky sabianu a poslechni si jen tak predbezne do ceho des. Ikdyz real je real. Jinak si poslechni AA fusion hajtku. Zalibil sem mi hrozne moc ten sycivej zvuk, kterej by vyniknul asi pri metalu moc pekne.

izual
Pokročilý diskutér Sféry
Příspěvky: 228
Registrován: 09 zář 2004 22:52
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izual »

jo ja vim na sabianech jsem uz byl, prave proto jsem se rozhodl pro radu AAX a ne AA metal-X protoze ta AAX se me libila vic. na tu fusion hitku se podivam. nevim proc ale celkove se me libi zvuk sabianu, myslim ze u nich zustanu na porad, beztak jsou na me zildjiany moc drahe a paisty moc neznam takze asi budu podporovat sabian :D

pajo

Příspěvek od pajo »

zdar. tak jsem čuměl na nějaké německé stránky a zde jsou ceny něčeho: sada paiste 302 4500,- sada 502 5800,- 802 8500,-. no prostě božské ceny asi si některé objednám

Psyker
Tuplovaný řečník Sféry
Příspěvky: 1363
Registrován: 09 čer 2004 14:27
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psyker »

izuale ja tu nemluvim jen o metalx plechach co mam ja.. v rade AA je toho mooc. No, men je to jedno. Zalezi na tom co se ti libi. na oficial strakach se podivej do katalogu

izual
Pokročilý diskutér Sféry
Příspěvky: 228
Registrován: 09 zář 2004 22:52
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izual »

jo ja vim psykere, dit jsem ty stranky sjizdel asi pul dne :P ale obecne se me libi trochu vic ta rada AAX vic nez AA. a pak kdyz jsem zkousel neco vic na ten metal tak asi nejlip me znely AAX dark crashe, AAX metal ride a hi-hat, a splashe a china jenom ty normalny.
jinak jaka je ta rada AA metal X??? protoze na tech strankach se me o dost vic libi to co jsem napsal, ale pokousi me jeden set kterej maji na strankach.....je to 18, 16 crashe a zdarma 10 splash plus pevne pouzdro jenom za 310$. tak nevim do ceho mam jit. za ty stejne love muzu mit ten set 18 china 10 splash(zdarma video a rucknik sabian (to je vyhra :lol: ), 8 splash plus jeden stojan na cinel. tak dej vedet co si o tom myslis. do ceho bys sel a tak podobne. sak zatim mam trochu casu pac me trochu zdrzi ty posrany blany, ale hned potom valim do neceho z techto dvou veci.

Psyker
Tuplovaný řečník Sféry
Příspěvky: 1363
Registrován: 09 čer 2004 14:27
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psyker »

je hlavne dobry ze mas cas. 18, 16 metalx crashe sou k videni treba u evanescence..(sorry) sezen si zivak :) z tech nahravek ze studia se to tezce posuzuje a docela si nedokazu predstavit pouziti v tom metalu kterej hrajes ty- myslim to doslova. pokud se budu bavit o metal-x serii, tak to v mejch prumerech fakt pekne leze skrz vsechno a docela sem si na ne po chvilce velmi rad zvyknul, idkyz v realu mas urcite vedsi sanci, ze se to budou ty dark crashe na prvni pohled libit vic. V AAX serii bych si urcite taky vybral bez problemu primarni HH a splashe. chinu bych vic dohledaval. Schvalne si poslechni Raw raid(myslim ze AA) to je vec, ktera mne docela dostala svym zvukem- ale jako primarni bych si ho nedal. Predtim sem mel taky proti AA nejaky vyhrady, ale kdyz sem si poslechnul koncert RHCHP, tak idkyz to bylo z toho zivaku kvalitne prohnany studiem, tak to u mne vzbudilo docela dobrej dojem. Co se tyce metal-x crashe 16, tak ho tu nekdo prodaval, tak treba poreferuje jakej se mu ten zvuk zdal. urcite si ale myslim, ze pokud mas udernou silu nejake nizsi rady, tak bych zahrnul efektovou radu do druhe faze nakupu. Teda jeste je otazka jak si predstavujes svou hru do budoucna. Treba HH, raid a crashe beru jako docela zasadni veci ktery pouzivas. O metal-x serii si muzes precist i recenzi na muzikusu. celkem s tim souhlasim

izual
Pokročilý diskutér Sféry
Příspěvky: 228
Registrován: 09 zář 2004 22:52
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izual »

tak jo taky jsem nad tim premyslel ze bych nejdriv mel vzit zaklad (cili raid, hihat a crash. ale ten uz stoji nejakejch 500$ no asi to udelam tak ze to jeste dosetrim a opak si to koupim. protoze ty splash zes muzu jkoupit i tady a tolik na tom neprodelam. ale ten hlavny set by me tady stal aspon o nejakejch 4000 vic. jinak dik za rady. s crashem porad ale zustavam u toho dark crash, ten se me proste libi jak prase, no a hihat ta metal je taky dokonala. ten raid se jeste musim rozhodnout, ale sak na to mam jeste casu vcelku dost.

Morus
Nováček
Příspěvky: 26
Registrován: 12 pro 2004 17:27
Bydliště: Trhové Sviny
Kontaktovat uživatele:

Plechy

Příspěvek od Morus »

Zdravim hromovládce! Mám dotaz. Mám omezenej rozpočet a chci koupit plechy (2 crash, 2 ride, 1 splash, 2 hi-hat a čínu). Může mi někdo doporučit Stagg nebo mám jít do něčeho jinýho? Preferuju zvuk před životností- aspoň 2 roky ať vydržej, nehraju silou.

Tom P.
Pokročilý
Příspěvky: 95
Registrován: 24 pro 2004 21:07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom P. »

stagg je za ty prachy docela dobré řešení ale musíš vybírat z mnoha kusů abys našel ten který "pokazili" a hraje dobře :wink: aspon tak to bylo u mně

Morus
Nováček
Příspěvky: 26
Registrován: 12 pro 2004 17:27
Bydliště: Trhové Sviny
Kontaktovat uživatele:

Plechy

Příspěvek od Morus »

No já bych je chtěl koupit na netu tak to je problém. Ale ještě jsen si všiml že tam jsou za zajímavou cenu plechy Headliner..

Uživatelský avatar
Karloska
Řečník Sféry
Příspěvky: 776
Registrován: 31 pro 2004 01:21
Bydliště: Dolní Město
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karloska »

Hochu....udělej si den a vyjeď do Prahy,nebo do Brna do nějakýho pořádnýho obchodu, kde maj velkou zásobu plechů na vyzkoušení!!!Mrtěkrát už se tady vo tom mluvilo, nebuť hloupej pročti si to, musíš cejtit zvuk a musí se ti líbit,i levnější plechy ti můžou vyhovovat zvukem!! :!: :!:

Luba

Činely...???

Příspěvek od Luba »

Zdar. Koupil jsem si bubny řady Catalina Birch od Gretsche. Vůbec ale netuším, jaké činely k této soupravě koupit. Nemám zatím moc zkušeností s plechařinou. Bubny mají výrazné basy a nejsou zrovna dvakrát tiché... S mojí skupinou hrajeme poprock a tak opravdu nepotřebuji žádnou dead řadu. Přemýšlím o koupi celé sady, ale fakt nechci šlápnout vedle! Jestli si někdo uděláte čas, zatím stačí něco průměrnějšího, co aspoň netrhá ušiska - poraďte. Dík!!!

Odpovědět

Zpět na „Stagg“